Българските потребители избраха 6 продукта на Kaufland за „Продукт на годината“

Статуетки на официалната церемония по награждаване получиха айрянът, киселите млека, сиренето и кюфтета „Брей!“

Българските потребители избраха 6 продукта на Kaufland за „Продукт на годината“ | StandartNews.com

 Агенция Стандарт

  • Статуетки на официалната церемония по награждаване получиха айрянът, киселите млека, сиренето и кюфтета „Брей!“

 „Брей!“ е големият победител в категорията за ”Собствени марки“ на наградите „Продукт на годината“. Това обяви водещият на тазгодишната церемония по награждаване – певецът Орлин Павлов. Четири са отличията, които Kaufland България получи за общо шест свои продукта от собствената линия на веригата. Престижната награда на потребителите беше дадена на краве сирене „Брей!“, кюфтетата смес по стандарт „Стара планина“, айрянът и серията кисели млека от българско краве мляко „Брей!“. Победителите бяха обявени в присъствието на Глобалния директор на конкурса “Продукт на годината” Филип Гелдер.

„Когато създавахме марката преди малко повече от две години, ние си заложихме доста високи цели – да разработим широка гама собствени продукти, които да разбият съществуващия стереотип и да докажат, че качественият продукт може да бъде и достъпен. Днес, с всеки следващ успех, който продуктите „Брей!“ жънат на пазара, ние разбираме, че сме постигнали това, което искаме – да създадем собствена марка от висококачествени български продукти, която да бъде на достъпна цена. Зад успеха на „Брей!“ освен добрата идея, седи и неуморният труд на всички колеги в екипа на Kaufland България. Тази оценка на потребителите е оценка за труда на всички тях!“. С тези думи прие наградата търговският директор и член на Управителния съвет на Kaufland България Ялчин Джем.

Продукти от серията „Брей!“ триумфират на престижния конкурс, гласуван от потребителите, за втора поредна година. През 2021 г. за „Продукт на годината“ бяха обявени 5 продукта „Брей!: лютеница, точени кори, боза, кисело мляко и горнооряховски суджук.

Собствената марка продукти на Kaufland България излиза на пазара през 2020 г. с 60 продукта в основни стокови групи, като до края на годината плановете на най-големия ритейлър у нас е те да достигнат 110. Близо 30 са родните производители, в партньорство с които се реализира продуктовата гама. Националната линия продукти „Брей“ е вдъхновена от традиционната българска кухня и българския произход на стоките и рецептите е задължителен за всеки един от тях.

„Продукт на годината“ е най-мащабната международна инициатива за оценка на  иновации в продукти и услуги, гласувана от потребителите. Конкурсът се провежда в повече от 45 държави по света, а победителите във всяка категория се определят чрез национално представително изследване. Целта на конкурса е да насочи потребителите към най-новите предложения на пазара и да отличи производителите за качеството и иновациите, реализирани в продуктите им. Победителят във всяка категория получава ексклузивно лиценза на наградата и възможността да използва разпознаваемото лого „Избран продукт на годината“.