Как иновациите при продуктите и услугите печелят доверието на потребителите

Наградите в „Продукт на годината“ се дават от потребителите в изследване на NielsenIQ

В съвременния свят, в който клиентите имат все по-високи изисквания и стандарти, въвеждането на иновации се превръща в ключов фактор за привличане на вниманието на потребителите и постигането на конкурентно предимство. Иновациите са ключът към успеха на печелившите участници и в престижния международен конкурс „Избран продукт на годината“, който от 2017 се провежда и у нас.

Наградите в „Продукт на годината“ се дават от потребителите в изследване на NielsenIQ, в което те оценяват качеството, иновативността и атрактивността на дадения продукт или услуга. Днес ви представяме част от победителите за 2023 година, които заслужиха доверието им и изпъкнаха пред своите конкуренти.

Компании като Procter&Gamble, например, всяка година надграждат своите продукти, за да дадат най-доброто качество и изживяване на потребителите. Неслучайно техните марки печелят вече 7 поредни години. През 2023-та година сред наградените им продукти бяха Pampers Pants с новия революционен джоб за задържане и защита, както и парфюмните перли Lenor Beads, които задържат аромата до 12 седмици и са първите по рода си у нас.

Като един истински лидер, който налага тенденциите и повежда конкурентите след себе си, P&G не спират с иновациите дотук, а надграждат цялостната си политика към по-осъзнат начин на живот и потребление от всички нас. Това доказва и новата революционна ECOCLIC® опаковка на Ariel Pods, изработена от FSC сертифициран картон, с над 70% рециклирани влакна и проектирана така, че да бъде лесна за използване от хора с увреждания на опорно-двигателната и зрителна система, без да прави компромиси по отношение на безопасността при децата.

Грижата за природата определено е изключително важна, но грижата за здравето е с не по-малко значение, затова сред отличените продукти в конкурса ще видите и здравословния чипс B.yond, който е създаден от кафяв ориз по иновативна технология, която позволява да не е нито печен, нито пържен. Той е „попнат“ под високо налягане и температура, за да бъде наистина полезен.

Друг продукт, с фокус върху здравословния начин на живот, също спечели с новата си изчистена формула без соя, транс мазнини, палмови мазнини и добавена захар. Това е високопротеиновият бар наFitSpo – Delight Crunchy Chocolate Brownie, който заслужи доверието на потребителите у нас и се отличи с логото „Избран продукт на годината“.

Освен здравословни продукти за хапване, българите избраха и още един продукт, насочен към грижата за тялото и това е една паста за зъби с 8 ползи – Sensodyne Complete Protection+. Тя е специално разработена, за да осигури клинично доказана защита от чувствителността на зъбите, в комбинация с множество ползи в грижата за устната хигиена.

Интересно е да се види и, че сред отличените продукти в изданието за 2023, присъства един по-нестандартен участник, а именно български карти за игра REFOBIA. Те са дело на илюстратора Драго Kостадинов – PXRN и представляват игра и метод за споделяне и свързване с другите. Изображенията пресъздават най-разпространените фобии и страхове, с цялата им ирационалност и мамеща лудост.

С нетърпение очакваме да видим кои ще са следващите продукти и услуги у нас, които ще бъдат избрани от потребителите в изданието на конкурса „Продукт на годината“ в България за 2024.