Конкурсът „Избран продукт на годината 2022“ награди най-иновативните брандове

Георги Руйчев, изпълнителен директор на БФБЛ, връчи част от отличията по време на церемонията

Най-иновативните бизнес решения бяха отличени с наградата „Избран продукт на годината“ 2022 на гала церемония по случай петите годишни награди на конкурса.Събитието се проведе в галерия nOva art space и беше посветено на темата „Изкуството да бъдеш успешен“. Организаторите на конкурса бяха подготвили и специална изненада-подарък за всички финалисти – илюстрации на техния продукт или услуга, нарисувани от художничката Люба Мазнова.

Специално за церемонията в България пристигна и основателят на световно признатия конкурс Филип Гелдер. Той изнесе пред публиката презентация на тема „Иновациите – катализатор за успешния бизнес“. Водещ на събитието бе Орлин Павлов.

Тази година, за първи път, конкурсът добави и изцяло нова категория към своето портфолио – „Избран продукт на годината – собствени марки“, като така състезанието отговаря на нарастващата тенденция все повече търговски вериги да лансират свои марки.

Георги Руйчев, изпълнителен директор на БФБЛ, връчи наградата в категория “Премиум картови продукти” на Debit Mastercard® Platinum от FiBank.

Конкурсът „Избран продукт на годината“ се провежда в повече от 45 държави на всички континенти и е най-голямата световна награда за иновации на продукти и услуги, гласувана от потребителите. Всички победители в отделните категории се излъчват чрез независимо национално представително проучване, реализирано за България от Nielsen International сред 2000 респонденти и национален продуктов тестинг, който дава възможността за още по-точна оценка от страна на потребителите.

А ето и тазгодишните победители, които бяха наградени на гала церемонията:

ПОБЕДИТЕЛИ В КОНКУРСА „ПРОДУКТ НА ГОДИНАТА 2022“

В основния конкурс, потребителите отличиха 7 продукта и услуги, които спечелиха възможността да използват емблематичното лого „Продукт на годината“ в своите опаковки и маркетинг материали. Ето кои са най-иновативните и успешни продукти и услуги за 2022 у нас:

В категория Здравословен чипс – RiceUP! Brown Rice Chips

Иновация в технологията при чипса RiceUP! го прави неповторим, тъй като продуктът е създаден от цели зърна кафяв пълнозърнест ориз и произведен чрез уникална технология, позволяваща в най-голяма степен да бъдат съхранени здравословните ползи на оризовото зърно.

В категория Бира – Ариана Светло 500 мл

Ариана Светло е с обновен жълт дизайн, който изразява разпознаваемата и отличимата слънчева идентичност на марката. Новата кафява стъклена бутилка е удобна за консумация и съхранява качеството на продукта и характерната пивкост на Ариана.

В категория Кафе напитки – Hell Energy Coffee

ENERGY COFFEE е готово за консумация кафе в кен, което съдържа ултра пастьоризирано мляко и истински екстракт от кафе. Естественият екстракт от кафе е това, което отличава Hell Energy Coffee от останалите напитки, а продуктът се радва на висок интерес и одобрение от потребителите.

В категория Дамски превръзки – Always Platinum

За трета поредна година Always успяват да спечелят доверието на потребителите у нас. Новите Always Platinum са с нови меки крилца и иновативен дизайн, разработени, за да бъдат деликатни с кожата и да избягват раздразнения.

В кaтегория Омекотители – Lenor Haute Couture

Новата колекция омекотители Lenor Haute Couture е специално създадена, за да предложи дълготрайна луксозна свежест на дрехите, вдъхновена от фините френски парфюми, благодарение на което се превърна в безапелационен лидер при омекотителите у нас.

В категория Премиум картови продукти – Debit Mastercard® Platinum от FiBank

Debit Mastercard Platinum от FiBank е иновативна премиум банкова карта от ново поколение, осигуряваща привилегиите, които предлагат Премиум картовите продукти. Това е първата карта, която идва с виртуален личен помощник, приложението Press Reader и с още много предимства.

В категория 5G Мрежа – 5G ULTRA и мобилни планове Unlimited

Стартираната през ноември 2020 година 5G ULTRA е първата истинска мрежа с 5G оборудване и честоти в България, която предлага гигабитови скорости. С нея А1 вече предлага 5G покритие на потребителите в над 220 населени места и курорта. Плановете на телекома са до края на годината да покрие с 5G всички населени места с население над 3 000 човека. А1 направи достъпа до 5G ULTRA още по-лесен и достъпен за своите клиенти, като отвори своята 5G ULTRA мрежа за всички свои абонати на мобилна услуга до края на септември.

ПОБЕДИТЕЛИ В “ПРОДУКТ НА ГОДИНАТА – СОБСТВЕНИ МАРКИ 2022”:

Победители в конкурса „Продукт на годината – Собствени марки“ са 6 продукта с марката „Брей“ на Кауфланд, които спечелиха в 4 категории. Всички продукти „Брей“ са вдъхновени от традиционната българска кухня и се приготвят по народни рецепти. Марката печели за втора поредна година в конкурса, а ето и кои продукти отличиха потребителите за 2022:

Брей! Краве сирене по БДС в категория Сирене

Брей! Айрян 1,4% масленост в категория Айрян

Брей! Kюфтета смес, Стара планина в категория Кюфтета

Брей! Серия кисели млека от българско краве мляко в категория Кисело мляко

За POY Worldwide

„Продукт на годината“е най-голямата световна награда за иновации в продукти и услуги, гласувана от потребителите. Основан през 1987 във Франция, конкурсът “Продукт на годината” днес се провежда в повече от 45 държави на всички континенти. Основните му цели са запознаването на потребителите с най-новите продукти на пазара и отличаването на компаниите производители за тяхната иновативност и високото качество на продуктите им.

В България конкурсът се провежда успешно от 2017 година с постоянно нарастващ брой участници.

За Nielsen International

Nielsen International е глобална компания за измерване и анализ на данни, която предоставя на производителите и търговците точна информация и пълна картина на сложния и променящ се пазар, в който компаниите имат нужда да бъдат иноватори.